Odwary
Chmiel dziki dobry na trawienie.

Chmiel dziki dobry na trawienie.

Czy masz problemy z trawieniem?
Zamiast sięgać po syntetyczne środki, spróbuj tego czegoś naturalnego!
Chmiel dziki, a właściwie jego szyszki to niezłe ziółko, które dzięki obecności goryczy wspomaga trawienie i łagodzi wzdęcia. Smak goryczy również jest nam bardzo sprzyjający w codziennej diecie.

I taki przepis dla Ciebie:

1️⃣ Szyszki chmielu najlepiej zbierać, gdy są w pełni rozwinięte i aromatyczne
2️⃣ Wysusz je, a następnie zmiel na drobny proszek.

Aby przygotować napar:

3️⃣ Zalej 1/2 łyżeczki proszku szklanką wrzątku i parz przez 10 minut.
4️⃣ Pij pół szklanki przed każdym posiłkiem przez miesiąc.
5️⃣ Przechowuj w szczelnym pojemniku, w ciemnym i suchym miejscu.

🛑 Uwaga! Unikaj stosowania z lekami na wrzody żołądka.

👉 Ciekawostka.
W przeszłości chmiel był często używany jako dodatek do potraw, aby wspomóc trawienie ciężkostrawnych dań. Dziś możemy wrócić do tych korzeni, dbając o swoje zdrowie naturalnie.

🚫 Ostrzeżenie! Nie przekraczaj zalecanej dawki i unikaj stosowania w przypadku alergii. Przed pierwszym użyciem zrób test na małej dawce lub niewielkiej partii skóry, by uniknąć podrażnień.

Obserwuj swoje ciało i jego reakcje. Zioła, mimo korzyści, mogą w nadmiarze działać niepożądanie lub toksycznie. Mogą też wywoływać alergie.

⚠️ To ogólna informacja, a nie porada medyczna. Zawsze skonsultuj się z lekarzem lub zaufanym zielarzem przed zastosowaniem roślin leczniczych.

#WibracjezNatury #trawienie #zdrowie #ziołolecznictwo #chmiel #fitoterapia #naturalnemetody #zdrowejedzenie

WibracjezNatury, chmiel dziki, poprawa trawienia, goryczki, zioła na trawienie, zdrowie trawienne, naturalne metody, tradycyjne metody leczenia, naturalne leczenie, napar z chmielu, właściwości chmiel


@wibracjeznatury

Czy masz problemy z trawieniem? Zamiast sięgać po syntetyczne środki, spróbuj tego czegoś naturalnego! 🌱 Chmiel dziki, a właściwie jego szyszki to niezłe ziółko, które dzięki obecności goryczy wspomaga trawienie i łagodzi wzdęcia. Smak goryczy również jest nam bardzo sprzyjający w codziennej diecie. I taki przepis dla Ciebie: 1️⃣ Szyszki chmielu najlepiej zbierać, gdy są w pełni rozwinięte i aromatyczne 🍂. 2️⃣ Wysusz je, a następnie zmiel na drobny proszek. Aby przygotować napar: 3️⃣ Zalej 1/2 łyżeczki proszku szklanką wrzątku i parz przez 10 minut. 4️⃣ Pij pół szklanki przed każdym posiłkiem przez miesiąc. 5️⃣ Przechowuj w szczelnym pojemniku, w ciemnym i suchym miejscu. 🛑 Uwaga! Unikaj stosowania z lekami na wrzody żołądka. 👉 Ciekawostka. W przeszłości chmiel był często używany jako dodatek do potraw, aby wspomóc trawienie ciężkostrawnych dań. Dziś możemy wrócić do tych korzeni, dbając o swoje zdrowie naturalnie. 🚫 Ostrzeżenie! Nie przekraczaj zalecanej dawki i unikaj stosowania w przypadku alergii. Przed pierwszym użyciem zrób test na małej dawce lub niewielkiej partii skóry, by uniknąć podrażnień. 🙏🏻 Obserwuj swoje ciało i jego reakcje. Zioła, mimo korzyści, mogą w nadmiarze działać niepożądanie lub toksycznie. Mogą też wywoływać alergie. ⚠️ To ogólna informacja, a nie porada medyczna. Zawsze skonsultuj się z lekarzem lub zaufanym zielarzem przed zastosowaniem roślin leczniczych. WibracjezNatury trawienie zdrowie ziołolecznictwo chmiel fitoterapia naturalnemetody zdrowejedzenie WibracjezNatury, chmiel dziki, poprawa trawienia, goryczki, zioła na trawienie, zdrowie trawienne, naturalne metody, tradycyjne metody leczenia, naturalne leczenie, napar z chmielu, właściwości chmiel

♬ oryginalny dźwięk – WibracjezNatury – WibracjezNatury