
Czasznica olbrzymia.
Czasznica olbrzymia na patelni – jak prawdziwe polskie schabowe, ale smaczniejsze i na pewno zdrowsze .
👉 Składniki:
1️⃣ Plasterki czasznicy olbrzymiej ją wycinam ze środka, bo twarda jej skóra mi nie pasuje, ale to każdy robi wg. własnych upodobań
2️⃣ Oliwa z oliwek
3️⃣ Sól i pieprz do smaku
4️⃣ Opcjonalnie Bułka tarta, ale nie musi być
5️⃣ Jajka ja używam wiejskich – w zależności od ilości kotletów
👉 Przygotowanie:
1. Plasterki czasznicy olbrzymiej wykrój na kształt kotletów z grzyba
2. Panieruj plasterki w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej.
3. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni.
4. Smaż plasterki na złoty kolor z obu stron po około 2 min
5. Po zdjęciu z patelni odsącz nadmiar oliwy na ręczniku papierowym i gotowe!
Smacznego!
#WibracjezNatury #CzasznicaOlbrzymia #GrzybyNaPatelni #SmacznePrzepisy #ZdrowaKuchnia #NaturalneGotowanie #Obiad #FitFood #Schabowe # PolskieSchabowe #SchaboweZGrzyba
Wibracje z Natury, czasznica olbrzymia, smażone grzyby, przepisy kulinarne, zdrowa kuchnia, naturalne gotowanie, obiad, smaczne przepisy, grzyby na patelni, oliwa z oliwek, fit food, polskie schabowe, kotlet schabowe, schabowe z grzyba